Maandag 1 maart 2021 tussen 06.00 en 10.00 uur zal het online platform niet beschikbaar zijn. Excuses voor het ongemak. 

Nog niet bekend bij Wecycle?

Inzamelen

  • Wilt u afgedankte elektrische apparaten, lampen en armaturen gemakkelijk, gratis en veilig laten recyclen? Meld u via onderstaande knop bij ons aan en kies voor een solide en betrouwbare partner.

Producent & Importeur

  • Wilt u effectief en kostenefficiënt voldoen aan uw wettelijke verplichtingen? Kies dan net als 2.000 producenten & importeurs voor een solide en betrouwbare partner. Meld u aan bij ons via onderstaande knop.

Registreer als nieuwe relatie

Veelgestelde vragen

Wie kan zich registreren bij Wecycle?

Producenten- en importeurs van elektrische apparaten, energiezuinige lampen- en armaturen

We ontzorgen producenten en importeurs, zodat zij makkelijk en kostenefficiënt hun wettelijke verplichtingen kunnen nakomen die voortvloeien uit de regeling AEEA

Fysieke en online winkels / kringloopwinkels

We bieden (kringloop)winkels een kostenvergoeding op basis van de hoeveelheid/soort aangeboden apparaten. Hiervoor dient u na registratie een contract afsluiten en akkoord te gaan met de aanleverregels, de algemene voorwaarden en de kostenvergoedingregels.

Installateurs van lampen en armaturen

Voor grote hoeveelheden lampen en armaturen stellen wij gratis inzamelmiddelen ter beschikking en komen deze gratis ophalen en afvoeren. In de aanleverregels ziet u welke inzamelmiddelen er zijn en wat de voorwaarden hiervoor zijn.  

Sloopbedrijven

Wij kunnen u van dienst zijn op een sloop- of renovatielocatie waar in korte tijd veel lampen en armaturen vrijkomen. In overleg plaatsen wij hiervoor inzamelmiddelen, die passen bij de aard en omvang van het project. We zorgen voor een kosteloze afvoer en recycling.

Kinderboerderijen

Elke kinderboerderij in Nederland kan een Wecycle-inzamelpunt worden voor kleine elektrische apparaten. Meld u gratis aan via deze link!

Scholen

Scholen kunnen partner van Wecycle worden en daarmee één keer per jaar meedoen aan de inzamelactie. Om partner te worden registreert u zich via deze link.

Moet ik mij registeren als ik een professioneel elektrisch apparaat verantwoord wil afdanken?

Nee. U hoeft zich niet te registreren. Vul dit formulier in om professioneel elektrisch apparaat verantwoord af te danken. Wij nemen vervolgens contact met u op.

Waarom is registratie nodig?

Het registreren van uw bedrijfsgegevens is nodig voor:
Identificatie van uw gegevens;
Een vast contactpersoon binnen uw organisatie;
Wij hebben uw adresgegevens nodig om e-waste op te halen;
De ritten van de vervoerder kunnen zo efficiënt mogelijk worden ingepland;

Zijn er kosten verbonden aan registratie?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de registratie. 
Bent u producent of importeur van de elektrische apparaten, energiezuinige lampen en/of armaturen dan ontvangt u via de productstichting waarbij u bent aangesloten de factuur met de recyclingbijdrage. Met de recyclingbijdrage wordt de inzameling en recycling van e-waste bekostigd.
 

Eerste keer inloggen in myWecycle?

Om uw account te activeren, vragen wij u uw e-mailadres te bevestigen en een wachtwoord aan te maken via de activeringslink die u van ons per e-mail heeft ontvangen. Wilt u opnieuw de activeringslink ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@wecycle.nl 

Hoe maak ik een wachtwoord aan?

Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 karakters, beginnend met een hoofdletter, een cijfer en tot slot gebruikt u één van de volgende speciale tekens @$!%*+?&

Bijvoorbeeld: Wecycle2019!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik nu doen?

Heeft u al eerder een wachtwoord aangemaakt en bent u het wachtwoord vergeten? Klik op "wachtwoord vergeten?" onder het inlogscherm. Vul nu het e-mailadres in dat bij ons bekend is. U krijgt nu een e-mail met daarin een link waarmee u nieuw wachtwoord kunt instellen. 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Wecycle via e-mail of via telefoon (079) 7600 600

Dit portal maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van dit portal geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.